O FIRMIE


Z wielką przyjemnością pragniemy przedstawić Państwu naszą firmę, jej rozwój oraz stale rosnący zakres produkcji.
Zakład Piekarniczy PIOWO początki swojej działalności datuje na styczeń 1995 roku, kiedy to jako mała, lokalna piekarnia z siedzibą w Rudzie Śląskiej rozpoczęliśmy dynamiczny rozwój zwiększając intensywnie skalę produkcji. Ciągłe inwestycje oraz rozbudowa parku nowoczesnych maszyn piekarniczych i linii produkcyjnych poparte nowymi technologiami zaowocowały znacznym wzrostem wydajności pozwalając jednocześnie dostarczyć pieczywo zawsze doskonałej jakości w bardzo szerokim asortymencie. Ścisła współpraca z austriackim partnerem, firmą Backaldrin umożliwiła przeprowadzenie regularnych cyklów szkoleniowych dla ponad 200-osobowej załogi naszego zakładu co również przyczyniło się do podniesienia jakości i wprowadzenie nowych produktów do naszej oferty.
Obecnie firma PIOWO dzięki odpowiedniemu zarządzaniu w połączeniu z właściwą logistyką oraz działaniami marketingowymi, każdego dnia dostarcza swoje produkty do ponad 15 większych miast aglomeracji Śląska i Zagłębia.
W programie produkcyjnym naszej firmy znajduje się pełny asortyment pieczywa, między innymi: kilkanaście gatunków chleba razowego, chleb firmowy, chleb rudzki, wiele rodzajów bułek np. kajzerek, które ze względu na skomplikowany proces produkcji wytwarzane są przez nieliczne piekarnie. Spore zainteresowanie naszymi produktami zachęciło nas także do wprowadzenia do naszej oferty szerokiej gamy wyrobów cukierniczych.
Mimo ogromu pracy nie zapominamy także o tych najbardziej potrzebujących. Od kilku lat nasza firma żywo uczestniczy w rozmaitych akcjach charytatywnych. Ponadto stale utrzymujemy kontakt i sponsorujemy Ośrodek Pracy z Młodzieżą w Rudzie Śląskiej.
Nieustanny rozwój firmy połączony z wielkim zaangażowaniem całej załogi oraz znajomością potrzeb rodzimego rynku daje nam możliwość sprostowania Państwa wymaganiom i zaspokojenia nawet najwybredniejszych gustów.
© 2002-2006 Netserv S.C.